bishop, Wszystko ładnie pięknie ale ta jazdo środkowym pasem :!: :evil:
[O2] Problem z dziennymi światłami led
Zwiń
X
-
[O2] Problem z dziennymi światłami led
Witam mam problem ze światłami dziennymi led zakupione w norauto (takie czarne opakowanie). Podłączyłem jak było w instrukcji i problem polega na tym że po przekręceniu kluczyka (silnik nie chodzi) światła ledy śię zapalają, zapalam swiatła mijania, ledy sią wyłączją a gdy zapalam silnik ledy się nie wyłączją całkowicie tylko świecą ale nie pełną mocą. Czy ktoś wie co jest nie tak? może ktoś miał podobny problem. Prosze o pomoc.
-
-
-
Witam
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat z moim zapytaniem otóż założyłem ledy z przekaźnikiem podłączone po plusie pod bezpiecznik halogenów, minus na klemę i wpięte kablem w postojowe lub w mijania (obie opcje zrobiłem bo chciałem sprawdzić ) i jest tak:
- przekręcam kluczyk, odpalam - zapalają się -
- przekręcam światła na postojowe lub mijania i ..... w każdej "lampie" świecą dwie diody normalnie a trzy słabo - po prostu przekaźnik ich nie wyłącza, oczywiście kiedy wyłączę światła, Ledy świecą prawidłowo, gasną po wyłączeniu silnika.
Metodą testów sprawdziłem że: kiedy Ledy są włączone na zapalonym silniku i świecą, wyjąłem kabel plusowy ( ten z przekaźnika ) który był pod światłami mijania i dotknąłem nim do plusa na akumulatorze Ledy pięknie gasną czyli przekaźnik dostając 2-gi plus prawidłowo je wyłącza
– pytanie tylko dlaczego kiedy przekaźnik dostaje drugi plus ze świateł ich nie wyłącza w końcu „plus jest plusem” ??? i to jest moje pytanie miał tak ktoś ? jest jakieś rozwiązanie co z tym zrobić ? czy może jednak komputer za to odpowiada sterując dopływem prądu do świateł czy to pozycyjnych czy mijania.
Komentarz
-
-
Sie ma
Odebrałem ledy z reklamacji i co się okazało że dalej swiecą przy załączonym silniku i załączonymi światłami mijania. Ale krzygaj podesłał mi temat i mam tak samo jak własnie opisany temat. Podłączyłem kondensator między minusem akumlatora a plusem na pastojówki czy światła mijania i działa!!!!! tzn przy zapalonym silniku i światłach mijania ledy się wyłanczają całkowicie i już nie ma tego lekkiego świecenia. Może rob66 zrób tak samo i zobaczysz czy zadziała.
I tak myśle kończe mój temat. Jeśli ktoś ma pytania niech pisze.
Komentarz
-
-
Witam
możesz (jak dla mnie) opisać dokładniej bo nie qumam :shock: :
"Podłączyłem kondensator między minusem akumlatora a plusem na pastojówki czy światła mijania i działa" czyli połączyłeś kablem minus z akumulatora do plusa z postojówek ???? i na kablu wpiąłeś kondensator ? a jeszcze napisz jaki to kondensator bo jak dla mnie to "czarna magia" :shock: takie ustrojstwa
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rob66pytanie tylko dlaczego kiedy przekaźnik dostaje drugi plus ze świateł ich nie wyłącza w końcu „plus jest plusem” ??? i to jest moje pytanie miał tak ktoś ? jest jakieś rozwiązanie co z tym zrobić ? czy może jednak komputer za to odpowiada sterując dopływem prądu do świateł czy to pozycyjnych czy mijania.
i ten "plus" nie jest zwykłym stałym +12V
zamiast wykonać to na ori rozwiązaniach, tylko kodowaniem, to sie bawicie w jakieś druty z norauto :|->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz